Bartyjeva do zmage v Shenzhenu!

WTA 3. Nov 201914:18 > 14:20
Foto: Lintao Zhang/Getty Images

Avstralska teniška igralka Ashleigh Barty je potrdila, da je trenutno št. 1 ženskega tenisa. Na zaključnem ženskem teniškem turnirju v Shenzhenu je s 6:4 in 6:3 premagala Ukrajinko Elino Svitolino. Njen bančni račun je bogatejši za 4,3 milijona dolarjev!

Leto je začela kot 15. na svetu, v Melbournu prišla do prvega Grand slam četrtfinala, po Miamiju vstopila v TOP 10, nato pa osvojila Roland Garros in postala št. 1. Kot smetana na vrhu torte pa je zdaj prišla še zmaga na zaključnem WTA turnirju v Shenzhenu, kjer je s 6:4 in 6:3 Ashleigh Bartey premagala še Ukrajinko Elino Svitolino. Za zmago je Avstralka nagrajena tudi s 4,3 milijona dolarji!

V prvem nizu smo spremljali srdit boj, v prvih osmih igrah ne ena in ne druga nista bili blizu brejk priložnosti, potem pa je pri 4:4 Avstralka rešila brejk žogico ter v naslednji igri prišla do brejka in set žoge. Barteyjeva je bila bolj agresivna in to se ji je na koncu izplačalo.

Ashleigh Bartey, ki bo v aprilu dopolnila 24 let, je v drugem nizu preživela brejk priložnost nasprotnice za 2:1, nato pa je uspela povezati tri igre za 4:2. Naslednjo igro je sicer izgubila, a je imela dvoboj ves čas pod kontrolo. Ključni brejk je naredila za vodstvo s 5:3, v zadnji igri pa je posel končala brez izgubljene točke.

To je skupno 17. naslov za Bartyjevo v karieri, Svitolina ostaja pri 13.