"Serena se mora soočiti z realnostjo"

WTA 4. Feb 20209:29 > 9:30
Getty Images/Mark Kolbe

Serena Williams mora zamenjati stategijo na turnirjih velike četverice, v kolikor želi podreti rekord legendarne Margaret Court, pravi njen trener Patrick Mouratoglou.

Ameriška teniška igralka Serena Williams je v svoji neverjetni karieri osvojila že 23 naslovov na turnirjih za Grand slam, manjka ji le ena dodatna zmaga, da bi se na vrhu igralk z največ osvojenimi turnirji velike četverice izenačila z legendarno avstralsko igralko Margaret Court.

Zadnjo veliko zmago je Serena dosegla leta 2017 na OP Avstralije, potem si je vzela odmor zaradi nosečnosti, po povratku pa se je štirikrat uvrstila v finale Grand slamov in v vsakem izgubila. 

Moramo se zavedati, da naš načrt ne deluje. Morda moramo pogledati na stvar iz drugega zornega kota, si omisliti novo strategijo ali pa postaviti drugačne cilje,” je dejal njen trener Patrick Mouratoglou

“Moramo se soočiti z realnostjo, a Serena še naprej verjame, da lahko podre ta rekord. Drugače sploh ne bi več igrala. To jo motivira in jaz ji verjamem. Ni tako daleč, priti mora do majhnih sprememb. Ne vem, koliko časa bo še igrala, a že to pove dovolj, da je po porodu igrala v štirih finalih Grand slamov,” je še dodal. 

Januarja je Serena slavila na turnirju v Aucklandu in osvojila svoj prvi turnir po treh letih, na OP Avstralije pa je izgubila 3. krogu.