Hercogova brez glavnega dela turnirja v Dubaju

WTA 17. Feb 20209:23 > 9:31
Clive Mason/Getty Images

Polona Hercog je v zadnjem krogu kvalifikacij za nastop na turnirju serije WTA v Dubaju izgubila proti Kristini Mladenović, ki je slavil s 6:3 in 6:1.

Polona Hercog je odlično začela srečanje in že v prvi igri odvzela servis nasprotnici. A že v drugi igri je sledila prava drama. Sama je zapravila dve žogici za potrditev breaka, medtem ko je Kristina Mladenović na drugi strani šele v šestem poizkusu uspela priti do izenačenja na 1:1. Francozinja je v nadaljevanju po novem breaku povedla s 4:2. Sledil je hiter odgovor Hercogove, ki nato znova ni uspela dobiti igre na svoj servis, s čimer je 38. igralka sveta prišla do ključne prednosti za zmago v prvem nizu s 6:3.

Jasno je bilo, da je Mariborčanka v prvem nizu porabila ogromno energije, vseeno pa je v drugem imela tri zaporedne žogice za odvzem servisa in izenačenje na 2:2. Mladenovića je v ključnih trenutkih znova odigrala bolj zbrano, se uspela ubraniti in nato brez večjih težav dvoboj uspešno zaključila v svojo korist ter si priborila nastop v glavnem delu močnega turnirja v Dubaju.