Zidanškova dobila slovenski obračun v Acapulcu

WTA 27. Feb 20200:22 > 0:31
Cameron Spencer/Getty Images

Ne zgodi se pogosto, da se v sklopu WTA turnirjev med elito pomerita dve slovenski teniški igralki, a v Acapulcu sta se v drugem krogu močnega turnirja srečali Kaja Juvan in Tamara Zidanšek, slednja pa je v dveh nizih s 6:2 in 6:2 premagala utrujeno rojakinjo.

Kaja Juvan je po fantastični zmagi v prvem krogu proti dvakratni zmagovalki turnirja v Acapulcu Venus Williams čutila utrujenost, kar je pomenilo, da ni uspela ponoviti odlične predstave proti svoji rojakinji in teniški kolegici Tamari Zidanšek. Juvanova se je na turnir na zahodni obali Mehike v Acapulcu uvrstila preko kvalifikacij, že v prvem krogu pa se je pomerila proti eni največjih vseh časov in na poti do zmage izničila kar sedem zaključnih žogic ameriške veteranke.

Zidanškova je v slovenskem obračunu narekovala ritem igre in svoji nasprotnici pustila le štiri igre v celotnem obračunu, pa čeprav je Juvanova v ključnih trenutkih imela na voljo nekaj priložnosti za brejk. Zidanškova je vse napade rojakinje mirno izničila, 74. igralka na WTA lestvici pa v obeh nizih z dvjnim brejkom prednosti prišla do gladke zmage. 

S to zmago se je Zidanškova uvrstila v četrtfinale turnirja v Acapulcu, kjer jo zdaj čaka domačinka Renata Zarazua.

Tamara Zidanšek je se v četrtfinale turnirja uvrstila tudi v konkurenci dvojic, kjer tekmuje skupaj z Arantxo Rus.