Monterrey: Zidanškova odpihnila nekdanjo številko 1

WTA 4. Mar 20200:13 > 0:15
Getty Images

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek, ki se je prejšnji teden prebila v četrtfinale turnirja v Acapulcu, je dobro formo prenesla tudi v Monterrey, kjer je v dveh nizih prepričljivo premagala Viktorijo Azarenko.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se te dni mudi onkraj Atlantika, kjer že drugi teden zapored prikazuje odlične predstave. Tokrat je bila v prvem krogu turnirja v Monterreyju uspešnejša od nekdanje prve igralke sveta Viktorije Azarenke, za zmago in uvrstitev v naslednji krog tekmovanja pa je potrebovala vsega 66 minut. 

Zidanškova je v prvih dveh igrah na svoj servis morala izničiti dve priložnosti nasprotnice za brejk, po uspešnem uvodu pa je sama prišla do dveh brejkov prednosti in udobnega vodstva s 5:1. Kasneje je igro na servis izgubila, a takoj v naslednji igri vrnila in niz pospravila v svoj žep z rezultatom 6:2.

V drugem nizu je Zidanškova takoj prišla do odvzema servisa Belorusinje, izničila novi dve priložnosti za brejk v ključnih trenutkih in v sedmi igri potrdila dobro igro in prišla do neulovljive prednosti. Tudi drugi niz je Slovenka dobila s 6:2.

V drugem krogu se bo pomerila z Anastasijo Potapovo.