JJ: "Nisem se uradno upokojila, želim novo priložnost!"

WTA 12. Jun 202019:53 > 19:58
SK

Jelena Janković se je po treh letih premora vrnila na igrišča. V ekshibicijskem srečanju mešanih parov v Beogradu je igrala skupaj z Novakom Đokovićem. V ekskluzivnem pogovoru za Sportklub Srbija je razkrila, da še ni rekla zadnje...

 Kljub temu, da so jo nekateri že videli v pokoju, Jelena ne želi obupati in bi se nekoč spet rada vrnila na resne turnirje. O razlogih za dolgoletno odsotnost s turneje pa takole:

Povezano

 “Predvsem zaradi poškodbe. Imela sem težko poškodbo hrbta. Se pa uradno nisem poslovila, nisem se upokojila. Enostavno nisem vedela, kdaj se bom vrnila in kako se bo odvijalo vse skupaj. Na Novakovo pobudo sem postala del pobude za kar se mu zahvaljujem. V roke sem vzela lopar in po treh letih zaigrala.”

In kaj je srbska teniška kraljična počela v teh treh preteklih letih? “Potovala sem, bila sem povsod, v ZDA, v Dubaju, se sproti zdravila. Poškodba je sanirana, sem pa opazila, da me številni pogrešajo. Vsi bi želeli, da spet zaigram.”

Srbska teniška primadona je nato dejala, da tudi ona pogreša igrišče: “Manjkajo mi gledalci, manjka mi zadovoljstvo, ko zmagam, adrenalin. Ni lahko priti v formo za profesionalni tenis, to pomeni dosti odrekanj, bomo videli…

Nato je spregovorila še o tem, kako jo je kontaktiral Novak Đoković: “Zelo dobro zna z besedami. Hecam se. Poklical me je, ko sem bila v Dubaju. Sprejela sem vabilo, pa čeprav nisem trenirala in nimam kondicije za resno nastopanje. Vseeno sem se potrudila in ni mi žal, bilo je zabavno. Skupaj sva leta 2008 igrala na Hopmanovem pokalu, v finalu proti Mardyu Fishu in Sereni Williams.

 Srbkinja je za konec Sportklubovi ekipi zaupala še to, da se trenutno ukvarja z investicijami, a drugače nerada govori o sovjem zasebnem življenju. Na vprašanje, če ima morda sporočilo za Ano Ivanović, je v svojem slogu odrezavo dejala: “Nimam ji kaj sporočiti. Naj živi svoje življenje, želim ji samo vse najboljše.