Hercogova z domačinko, Zidanškova proti kvalifikantki

WTA 2. Avg 202010:57 > 11:10
Getty Images Sport, Julian Finney

Izžrebani so bili pari 1. kroga WTA turnirja serije International v Palermu. Slovenki imata lepe možnosti za preboj vsaj čez prvo oviro.

Turnir, s katerim se na Siciliji nadaljuje kar petmesečna pavza profesionalnega ženskega tenisa, bosta igrali vsaj dve Slovenki, morda pa celo tri, saj se Kaja Juvan v glavni del tekmovanja skuša prebiti čez kvalifikacije.

Potem, ko je Ljubljančanki včeraj v napeti borbi uspelo z 2-1 v nizih izločiti Poljakinjo Magdaleno Frech, jo danes zvečer čaka romunska tekmica Gabriela Ruse. Če bi tudi njo Juvanova uspela poraziti, so bo nato jutri v 3. krogu predtekmovanja trudila za preboj v glavni žreb.

Tam sta si s svojo uvrstitvijo na WTA lestvici mesto že izborili Tamara Zidanšek ter Polona Hercog. Prva se bo morala na začetku turnirja meriti s kvalifikantko oz. srečno poraženko predtekmovanja, potencialni tekmici v 2. krogu pa sta (neugodni) Dajana Jastremska ali Sara Sorribes Tormo.

Hercogova nima čisto nič lažje poti do četrtfinala. Najprej jo čaka domača povabljenka Elisabetta Cocciaretto, potem pa najverjetneje kar Donna Vekić, ki bo moči merila z Nizozemko Arantxo Rus.

Dvoboje iz Palerma si boste od jutri popoldne dalje pa vse do konca tedna lahko ogledali na naših programih!