Juvan, Zidanšek in Jakupović med elito dobile okrepitev

Tenis 11. Okt 202215:36 0 komentarjev

Slovenija ima od tega tedna dalje štiri teniške igralke uvrščene med najboljših 300 na svetovni teniški lestvici WTA. Dejstvo vsekakor lahko veseli selektorja ženske reprezentance Andreja Kraševca, saj njegove izbranke prihodnji mesec čaka nastop v končnici tekmovanja BJK Cup (Play-offs). V primeru zmage bi naslednje leto Slovenija igrala v kvalifikacijah za finalni del pokala Billie Jean King.

Kaji Juvan, Tamari Zidanšek in Dalili Jakupović, se je med najboljšimi na svetu pridružila tudi Nina Potočnik.

Štajerka se je prvič v svoji karieri zavihtela tako visoko, na osveženi ponedeljkovi listi je zasedla 286. mesto, kar je sad odličnega nastopanja v poznem poletju oziroma na začetku jeseni.

Ptujčanka, ki po svetu potuje s trenerjem Goranom Djurdjevičem, je letos nase prvič resneje opozorila s polfinalom na ITF turnirju v švicarskem Klostersu, potem pa to nadgradila še s turnirsko zmago v Leipzigu avgusta in nato z odličnima zaporednima tednoma v septembru (polfinale Jablonca in finale Vrnjačke Banjice).

Domač turnir na Otočcu ji je prinesel polfinale in hkrati preboj na mesta, ko v letu 2023 lahko upravičeno razmišlja o kvalifikacijah za nastop na turnirjih velike četverice.

“Dobra igra je bila posledica tritedenskih priprav, predvsem fizičnih. To smo naredili julija, pred nemško turnejo. Treningi bodo še naprej bazirali na čim boljši fizični pripravljenosti, poleg tega pa bom več trenirala na igriščih s hitro podlago. Vsekakor so naslednji cilj kvalifikacije za Grand slam, morda najbolj realno Roland Garros,” je za Sportklub s Sardinije, kjer ta teden igra na turnirju serije ITF, sporočila Nina Potočnik.

Uvrstitev najboljših Slovenk na WTA lestvici (posamezno):

87. Kaja Juvan
88. Tamara Zidanšek
224. Dalila Jakupović
286. Nina Potočnik

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!