Pri enem izmed rekordov Serene sodelovala tudi Kaja Juvan

Grand Slam 4. Sep 202216:07 0 komentarjev
Foto: Tim Ireland - AP Photo via Guliverimage

Serena Williams je včeraj zgodaj zjutraj odigrala svoj zadnji uraden dvoboj na turneji. V 3. krogu OP Združenih držav Amerike jo je po treh nizih 7:5, 6:7 in 6:1 ugnala Avstralska Hrvaških korenin Ajla Tomljanović ter končala bogato kariero ameriške šampionke.

Statistiki so ob slovesu Serene izbrskali nadvse zanimiv podatek.

Mlajša izmed sester Williams se je v svoji karieri pomerila proti mnogim različnim generacijam, bila je namreč del WTA turneje zadnjega četrt stoletja. Leta 1997 je kot petnajstletni deklič prejela “wildcard” za nastop v Palm Springsu in že nemudoma navdušila s četrtfinalom.

Lastnica 23 turnirjev velike četverice med posameznicami je v svoji karieri zabeležila vsaj eno zmago proti igralkam, rojenim v razponu med letom 1966 in 2001! Prvi skalp v tem časovnem oknu 36-tih let ima proti Latvijki Larisi Neiland, pomerili sta se v Los Angelesu leta 1998, ko Američanka tekmici ni oddala niti igre, zadnja na tem norem spisku pa je Amanda Anisimova, ki jo je Serena predlani na Novi Zelandiji ugnala s 6:1, 6:1.

Na seznamu je “žrtev” tudi Kaja Juvan, kot ena izmed igralk novega vala, rojena leta 2000. Williams se je z Ljubljančanko pomerila pred tremi leti v Wimbledonu in jo porazila 2:6, 6:2, 6:4.

Še en dokaz več, kako superiorna je bila Serena in opomnik, da bo takšno kariero res težko ponoviti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!