Kaji Juvan v Foru Italicu uspel gladiatorski preobrat

Tenis 8. Maj. 202213:50
Delite:
Clive Brunskill/Getty Images

Kaja Juvan se je prebila čez kvalifikacije na turnirju serije 1000 v Rimu. Ljubljančanka je po 2 urah in pol ugnala Španko Nurio Parrizas-Diaz (1:6, 7:6, 6:4) in se tako v glavnem tekmovanju posameznic pridružila Tamari Zidanšek.

Kaja je srečanje začela dobro, povedla z 1:0 brez izgubljene točke, potem pa do konca niza ni več osvojila igre. Parrizas-Diaz je nanizala šest iger, kar trikrat vzela servis in se znašla v odličnem položaju.

V drugem nizu smo gledali drugačno zgodbo. Juvan je nemudoma vzela servis, povedla s 3:1, potem pa si zopet privoščila padec zbranosti in ko je Španka povezala štiri igre ter servirala za zmago, se je zdelo, da bo Kaja po Madridu še drugič zapored ostala tik pred vrati turnirja.

Odziv nekdanje zmagovalke mladinskega Wimbledona v konkurenci dvojic je bil izjemen. Uspel ji je “rebrejk”, potem pa še zmaga v kasnejši podaljšani igri (7:2), tako da je o zmagovalki odločal tretji niz.

Tudi tam ni manjkalo drame, Kaja je povedla s 4:2, pri servisu za zmago se ji je zalomilo, a je potem tudi ona zablestela na “returnu” ter se razveselila pomembne zmage za samozavest in pridobivanje novih točk za plezanje po WTA lestvici.

Juvan bo ime svoje tekmice v glavnem delu tekmovanja izvedela danes takoj po koncu kvalifikacij, medtem ko se bo Tamara Zidanšek v 1. krogu pomerila proti Darji Kasatkini.

Komentari

Vaš komentar