Med najbolje plačanimi športnicami močno izstopajo teniške igralke

Tenis 7. Dec 202311:00 0 komentarjev
Foto: Rob Prange - Zuma via Guliverimage

V javnost je pricurljala informacija o zaslužkih v koledarskem letu 2023. Med dekleti močno prednjačijo teniške igralke, ki jih med elitno deseterico najdemo kar sedem!

V enačbi je upoštevan tudi zaslužek športnic, ki si ga pridobijo s sponzorskimi sredstvi.

Na prvo mesto je sezona 2023 ustoličila 19-letno Američanko Coco Gauff. Zmagovalka Odprtega prvenstva ZDA v tenisu je letos na bančni račun spravila kar 22,7 milijona dolarjev (21 milijonov evrov). Prvi igralki sveta Igi Świątek pripada drugo mesto s slabimi 22 milijoni dolarjev (20,32 milijona evrov), zmagovalni oder pa dopolnjuje smučarka prostega sloga Eileen Gu, ki je v žep pospravila 20 milijonov dolarjev (18,55 milijona evrov).

Med elitno deseterico je poleg zgoraj omenjenih teniških igralk še pet igralk iste obrti, na repu pa najdemo telovadko Simone Biles in golfistko Nelly Korda (obe ZDA).

Sponzorji > denarne nagrade s turnirjev

Razrez po državah pokaže, da so med elito štiri Američanke, Poljakinja, Kitajka, Britanka, Belorusinja, Japonka in Rusinja, ki že od začetka profesionalne kariere zastopa barve Kazahstana.

Gauff je, zanimivo, letos več finančnih sredstev nagrmadila z “donacijami” njenih sponzorjev oziroma opremljevalcev. Iz tega naslova je prislužila 14,84 milijona, medtem ko so ji denarne nagrade na turnirjih prinesle “zgolj” 6,21 milijona evrov. Naomi Osaka letos zaradi porodniškega premora sploh ni igrala, tako da so jih vseh 14 milijonov evrov prinesle pogodbe od pokroviteljev. Japonka se vrača v začetku sezone 2024.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!