Srhljiva diagnoza za potrditev konca sezone

Alpsko smučanje 5. Dec 202314:12 0 komentarjev
Maria Therese Tviberg. Foto: AP Photo/Gabriele Facciott via Guliver

Norveška smučarska reprezentantka Maria Therese Tviberg je po podrobnem zdravniškem pregledu nanizala seznam poškodb, ki zgolj potrjujejo konec sezone in začetek dolgotrajne rehabilitacije.

Da je za svetovno prvakinjo s paralelne preizkušnje Maria Therese Tviberg po poškodbi v Killingtonu sezona 2023/24 končana, smo poročali že minuli teden. Po vrnitvi v Evropo je Norvežanka prestala še dodatne preglede, po katerih je kar sama podala srhljivo diagnozo – dva zloma, v kolenu in na golenici, ob tem pa že več udarcev v kosti, poškodba kolenskih vezi in meniskusa.

“Čaka me rekonstrukcija vezi in stabilizacija kolena,” je zapisala specialistka za tehnični disciplini, ki je v tej zimi do točk prišla na slalomu v Leviju (11. mesto), medtem ko pa je v veleslalomu nanizala tri odstope.

”Potrebovala sem nekaj časa, da sem dojela, kaj me čaka v naslednjih mesecih. Zdaj vem, da poškodba ni nekaj, s čimer se ne bi soočila. Stalo pa me bo kar nekaj volje, bolečine in solz,” je zapisala lastnica zlate FIS-ove snežinke, sicer nekdanja dvakratna mladinska svetovna podprvakinja in tudi članica bronaste norveške ekipe na olimpijskih igrah 2022 v Pekingu in srebrne na SP 2023 v Meribelu.

Visok davek

Davek poškodb je sicer tudi v novi sezoni zelo visok. Pred dnevi sta jo huje skupila tudi Kanadčan Broderick Thompson in čilski reprezentant Henrik von Appen. Na treningu v Koloradu se je poškodovala Vanessa Nussbaumer, na bolniškem seznamu je tudi Stephanie Jenal. Že pred tem je sezono s poškodbo končala Američanka Nina O’Brien. Poročali smo tudi o nadaljnjih težavah Mete Hrovat. In še bi lahko naštevali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!