Nekdanja prva igralka sveta premočna za Zidanšek

Tenis 30. Apr 202214:20 > 15:37 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je obstala v drugem krogu turnirja serije 1000 v Madridu z nagradnim skladom 6,5 milijona dolarjev. Po slabih dveh urah in pol jo je s 3:6, 6:1 in 6:3 premagala nekdanja prva igralka sveta, Belorusinja Viktorija Azarenka.

Štiriindvajsetletna igralka iz Slovenskih Konjic Tamara Zidanšek je v prvem krogu turnirja v Madridu prišla do prve zmage na turneji WTA po več kot treh mesecih, v katerih se je med drugim borila s posledicami covida. Brazilko Beatriz Haddad Maio je premagala s 6:2 in 6:3. V drugem krogu turnirja v Madridu pa je bila Belorusinja Viktorija Azarenka previsoka ovira.

Zidanškova je sicer dobila prvi niz s 6:3, v drugem, ki se je končal s 6:1 v korist Viktorije Azarenke, pa je uspela dobiti zgolj prvo igro na svoj servis.

V odločilnem tretjem nizu je 15. nosilka turnirja povedla s 4:0 v igrah, Slovenka, sicer 24. igralka na lestvici WTA, je v nadaljevanju znižala na 3:5, nato pa je v deveti igri še šestič na dvoboju izgubila svoj servis in posledično niz s 3:6.

Slovenka bo sicer v peščenem delu sezone branila veliko točk iz lanske sezone. Lani je igrala v polfinalu Roland Garrosa, v finalu turnirja v Bogoti in osvojila turnir v Lozani.

Madrid, WTA (6.575.560 dolarjev):

2. krog:

Viktorija Azarenka (Blr) – Tamara Zidanšek (Slo) 3:6, 6:1, 6:3.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!