Tamara Zidanšek v finalu dvojic

Tenis 10. Jun 202216:29 > 19:46 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Tertius Pickard via Guliverimages

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je v paru z Avstralko Ellen Perez uvrstila v veliki finale turnirja WTA v Hertogenboschu z nagradnim skladom 251.750 dolarjev. Njuni današnji polfinalni tekmici, Američanka Desirae Krawczyk in Nizozemka Demi Schuurs, sta dvoboj predali po 23 minutah prvega niza pri zaostanku 1:4.

Najprej uspešno v polfinale

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je uspešno začela sezono turnirjev WTA na travnati podlagi v konkurenci dvojic. V Hertogenboschu na Nizozemskem se je v paru z Avstralko Ellen Perez prebila že do finala. V četrtfinalu sta po dobri uri premagali Nizozemki Isabelle Haverlag in Suzan Lamens s 6:0 in 7:5.

Dvoboj je ponudil dve različni sliki v obeh nizih. Prvega sta Zidanškova in Perezova dobili gladko, v drugem pa sta tekmici povedli s 3:1, kar je Slovenko in Avstralko očitno vzpodbudilo, da sta igrali bolje.

Nato še v finale

V tem trenutku še ni znana finalna tekmica slovensko/avstralske naveze, na travnatem turnirju na Nizozemskem so v dvojicah na sporedu še četrtfinalni obračuni.

Pred zmago v četrtfinalu sta v uvodnem krogu ukanili tudi Kazahstanko Jeleno Ribakino in Rusinjo Ljudmilo Samsonovo. V četrtek se je dvoboj končal z 1:6 in 7:6 (6), torej 1:1 v nizih, danes pa sta tekmici pred nadaljevanjem dvoboj predali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!