V Indian Wellsu ponovitev avstralskega finala

Tenis 18. Mar 20237:47 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Mark J. Terrill via Guliverimage

Belorusinja Arina Sabalenka in Jelena Ribakina iz Kazahstana bosta igrali v finalu mastersa v Indian Wallsu (8.345.040 evrov nagradnega sklada). Ribakina, deseta nosilka, je v polfinalu presenetila prvo igralko sveta Igo Swiatek iz Poljske s 6:2 in 6:2. Tudi druga nosilka Sabalenka je zmagala gladko, Mario Sakari iz Grčije je izločila s 6:2 in 6:3.

Iga Swiatek je tudi branila lanski naslov, zato je bila Ribakina, zmagovalka tega turnirja med dvojicami leta 2019, po dvoboju izjemno vesela: “To je izjemen dosežek. Na tem turnirju se počutim, kot da bi štel za grand slam. Želim si, da bi osvojila tudi posamični naslov. Nisem pričakovala, da bom igrala tako dobro danes in upam na podobno predstavo jutri.”

V Moskvi rojena Ribakina, lani je zmagala na velikem slamu v Wimbledonu, je Swiatek premagala že v četrtem krogu letošnjega odprtega prvenstva Avstralije na poti do finala. V Melbournu jo je v boju za naslov premagala prav Arina Sabalenka za njeno prvo slavje na turnirjih velike četverice.

Sabalenka je v polfinalu nanizala 21 neubranljivih udarcev, Maria Sakkari jih je imela devet, in kljub številnim napakam prišla do finala.

“V preteklosti bi izgubila dvoboj, če bi naredila toliko neumnih napak. A sem se prepričala, da je čisto OK, če se kdaj zmotim, saj nisem robot. Sprijaznila sem se z napakami in nadaljevala z bojem, nisem se predala,” je dejala Belorusinja, ki je letos že osvojila turnir za grand slam v Avstraliji.

WTA, Indian Wallsu (8.345.040 evrov):

Polfinale:

Arina Sabalenka (Blr/2) – Maria Sakari (Grč/7) 6:2, 6:3
Jelena Ribakina (Kaz/10) – Iga Swiatek (Pol/1) 6:2, 6:2

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!