V Portorožu po novem turnir WTA 250

Tenis 28. Jul 202119:26 > 29. Jul 2021 14:38 0 komentarjev
Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage

Že nekaj mesecev je znano, da bo Slovenija sredi septembra gostila teniški turnir za profesionalne igralke, novost pa je, da bo namesto turnirja WTA 125 v Portorožu potekal dogodek višjega razreda, torej WTA 250. Ljubitelji tenisa bodo tako lahko na slovenski obali poleg najboljših domačih igralk spremljali tudi tenisačice iz top 20 na svetu.

“Naj spomnimo, v našem obmorskem biseru je turnir potekal od leta 2005 do leta 2010. Čeprav je sprva kazalo, da bo v Portorožu organiziran turnir WTA 125, pa nam je uspelo pridobiti zaupanje organizacije WTA,” so pri Tenisu Sloveniji zapisali v sporočilu za javnost.

Turnir se bo začel po koncu odprtega prvenstva ZDA, istočasno kot Portorož pa je na svetu le še turnir istega ranga v Luksemburgu. Oba imata nagradni sklad 235.000 dolarjev, v glavnem delu pa bo nastopilo 32 igralk in šestnajst dvojic.

Teniška zveza in Zavarovalnica Sava, ki sta v preteklih letih v Portorožu organizirali moški turnir serije challenger z 42.500 dolarji nagradnega sklada, sta se za ženski turnir odločili, ker je v Sloveniji precej boljši igralski kader med dekleti kot fanti, nadgradnjo turnirja iz 125 na 250 pa jim je delno omogočila tudi koronska pandemija.

Slovenia Open

Direktor turnirja in predsednik uprave Zavarovalnice Sava David Kastelic ter direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič sta bila tako oproščena plačila kotizacije, ki za takšne turnirje znaša blizu 100.000 evrov, hkrati pa je turnir dobil še nekaj zagonskih finančnih sredstev s strani WTA.

 “Sploh se ne spomnim, kdaj sem nazadnje igrala v Sloveniji. Verjetno na kakšnem mladinskem turnirju,” je na virtualni novinarski konferenci dejala polfinalistka Roland Garrosa in zmagovalka turnirja v Lozani pred dobrimi desetimi dnevi Tamara Zidanšek.

“Jaz sem v Portorož prišla vsako leto, ko je bil tam na sporedu moški turnir. Navdušena sem bila nad vzdušjem in okolico, zato komaj čakam september. Prepričana sem, da se bo tudi veliko mojih kolegic raje odločilo za prihod v Slovenijo kot v Luksemburg, saj je okolje v Portorožu neprimerno bolj atraktivno in prijazno, hkrati pa so se slovenski organizatorji že pred desetimi leti izkazali z izvedbo šestih turnirjev WTA podobnega ranga,” je dodala Kaja Juvan, trenutno tretja slovenska igralka na lestvici WTA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!