Za Bedeneta v Umagu navijal svetovni zvezdnik

ATP 27. Jul 20229:47 > 12:44 0 komentarjev
Foto: Goran Stanzl -Xinhua via Guliverimage

Aljaž Bedene je odigral še svoj zadnji teniški dvoboj v Umagu. V 1. krogu turnirja serije 250 na istrski obali ga je z 2-1 v nizih odpravil favorizirani Italijan, Lorenzo Musetti (6:2, 3:6, 6:1). S tribun ga je spodbujal tudi njegov zelo dober prijatelj.

Srečanje si je prišlo ogledat kar precej Slovencev, večina iz teniških krogov.

Aljaža so glasno spodbujali prijatelji in znanci, eden je v prvi vrsti izstopal, pa čeprav ga režiser prenosa ni niti enkrat izpostavil. Umag je s svojo prisotnostjo počastil kapetan NHL moštva, Los Angeles Kings, Anže Kopitar.

Sinočnja zgodba Anžeta Kopitarja, Foto: Instagram

“Prejšnji teden sem bil pri njem doma na obisku, Anže je res legenda, spoznal sem celotno njegovo družino. Če sva odigrala partijo golfa? Ne, saj ga jaz ne znam igrati (smeh),” je po srečanju za Sportklub povedal Aljaž.

Naj spomnimo: Kopitar je Aljaža letos marca sprejel v Los Angelesu, ko si je najboljši slovenski teniški igralec – ob nastopu v Indian Wellsu – ogledal eno izmed tekem rednega dela Los Angeles Kings.

Ni več poti nazaj

Po tisti tekmi kraljev proti San Jose Sharks je v dar Bedene prejel “Kopijevo” hokejsko palico. Včeraj mu je Kopitar vrnil obisk.

Še enkrat več je Ljubljančan potrdil, da si ne bo premislil. Sezona 2022 je njegova zadnja v karieri: “Glede na to, da nisem najbolje fizično pripravljen, me niti enkrat v tej sezoni ni zamikalo, da bi ostal na ATP turneji.”

“Umaga nikoli nisem želel izpustiti. Niti lani, ko sem imel tik pred tem covid. To je moj domač turnir, najbližje, kar imamo. Drugače je, kot kjerkoli drugje, tako da je potrebno v vsakem trenutku uživati. Za to sem vsa leta treniral. Danes je bilo posebno vzdušje,” je povedal Bedene, ki 23. avgusta leti v ZDA. Zdaj gre za skoraj mesec dni na dopust.

Aljaža do konca sezone tako čaka le še nastop na Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku in potem uradni zaključek profesionalne športne poti, ko se bo Slovenija na Davisovem pokalu septembra v Portorožu merila z Estonijo.