Zidanškova danes znova z isto tekmico

Tenis 29. Apr 20219:18 0 komentarjev
Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek je uspešno prestala kvalifikacije v Madridu. Foto: Icon Sportswire via AP Images

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je prebila na glavni turni WTA 1000 v Madridu, kjer denarni sklad znaša 2,5 milijona evrov. Slovenka je v zadnjem krogu kvalifikacij premagala Tajvanko Su-Wei Hsieh, s 6:1 in 6:0, danes pa se bo prvem krogu glavnega turnirja pomerila z isto tekmico.

Tajvanka se je namreč po porazu na glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka, tako da se bosta danes znova pomerili med seboj. Čeprav je Azijka na lestvici WTA uvrščena višje (60., Slovenka je 80.), pa včerajšnji obračun kaže, da bi lahko Zidanškova resno računala na preboj v drugi krog. Dvoboj bo na sporedu danes po 14. uri

V igri za preboj na turnir je bila tudi Polona Hercog (73. na lestvici WTA), ki pa je odločilni kvalifikacijski obračun izgubila proti Američanki Bernardi Pera, 70. igralki sveta, s 4:6, 7:5 in 4:6. Hercogova je v drugem nizu zaostajala že 2:5, nato pa se vrnila in niz osvojila s 7:5. Na koncu je v skoraj triurnem dvoboju Američanka vendarle slavila, v deseti igri tretjega niza je Slovenki odvzela servis in prišla do napredovanja v glavni del turnirja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!