Zidanškova v Lozani preskočila naslednjo nasprotnico

Tenis 15. Jul 202120:14 > 20:15
Tamara Zidanšek. Foto: Guliverimage

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v četrtfinale turnirja v švicarski Lozani z nagradnim skladom 199.030 evrov. V drugem krogu je polfinalistka OP Francije in prva nosilka v Lozani ugnala Luksemburžanko Mandy Minella s 6:2, 7:5. Dvoboj je trajal natanko 100 minut.

Se je pa dvoboj začel nekaj po 12. uri, po dolgi prekinitvi zaradi dežja po prvem nizu pa nadaljeval več kot šest ur pozneje. V prvem delu dvoboja je Tamara Zidanšek prevladovala. Priborila si je osem žogic za odvzem servisa, izkoristila dve in zanesljivo slavila s 6:2.

Po prekinitvi zaradi dežja pa sta bili tekmici nezanesljivi na lasten začetni udarec. Med tretjo in deseto igro nobena igralka ni osvojila igre na svoj servis, je pa s petim brejkom v nizu v 12. igri Zidanškova le uspela streti tekmico in spraviti dvoboj pod streho.

Za polfinalno vstopnico se bo v petek pomerila z Italijanko stBronzetti. Sicer šele 241. igralka lestvice WTA je v drugem krogu prepričljivo ugnala osmo nosilko, Rusinjo Ano Blinkovo s 6:1, 6:2.

Slovenka in Italijanka se doslej še nista pomerili.

Komentari

Vaš komentar