Zverev se je pokesal za razgrajanje z loparjem

ATP 23. Feb. 202217:30
Delite:
Foto: Henry Romero - Reuters via Guliverimage

Nemški teniški igralec Alexander Zverev se je nekaj ur po incidentu, ko je na turnirju v Acapulcu (serije 500) z loparjem udarjal po sodnikovem stolu, opravičil za nepremišljeno dejanje. Sporočil je, da je bilo obnašanje povsem nesprejemljivo ter da si bo vzel nekaj časa za razmislek o tem, kaj je naredil.

Tretji igralec sveta je po porazu v dvojicah jezo stresel nad sodnikom in z loparjem večkrat udaril po stolu, na katerem je še vedno sedel glavni sodnik dvoboja Alessandro Germani.

Na incident se je odzvalo združenje ATP in igralca izključilo z odprtega prvenstva Mehike, tako da lanske zmage med posamezniki ne bo mogel ubraniti. Čakata ga verjetno suspenz in denarna kazen.

Nekaj ur zatem je Nemec na Instagramu objavil opravičilo za svoja dejanja. “Težko je z besedami opisati, kako močno obžalujem, kar sem naredil. Sodniku sem se že osebno opravičil, ker je bil moj izbruh povsem napačen in nesprejemljiv,” je zapisal Zverev.

V zapisu je dodal še: “Kot veste, dam vedno vse od sebe na igrišču. Tokrat sem dal preveč. V naslednjih dneh bom še enkrat preučil svoja dejanja in se potrudil, da se kaj takega ne bo več ponovilo.”

Zverev bi moral med posamezniki v osmini finala igrati proti rojaku Petru Gojowczyku, ki je po njegovi diskvalifikaciji napredoval brez boja. Slednjega v četrtfinalu čaka John Isner ali Cameron Norrie.

Zverev je lanski olimpijski prvak in zmagovalec zaključnega turnija ATP v Torinu, lani pa je dobil tudi nagrado za nemškega športnika leta 2021.

Komentari

Vaš komentar