Janja Šegel brez polfinala na 100 m prosto

Slovenci na OI 28. Jul 202112:57 > 14:34 0 komentarjev
Janja Šegel
Janja Šegel

Slovenska plavalka Janja Šegel je na olimpijskih igrah v Tokiu v kvalifikacijah na 100 metrov prosto s 54,73 sekunde zasedla skupno 24. mesto. V peti od sedmih skupin je bila osma, za polfinale pa je bilo treba plavati 53,71 sekunde.

“Izid je soliden. Glede na to, da sem pred tremi tedni dosegla normo, je bilo nerealno, da bi bila zdaj veliko boljša. Naredila sem nekaj napak, za katere sem vedela že v vodi. Ni razloga, da bi bila razočarana, saj sem zaradi pandemije v resnici stoodstotno trenirala le pol leta,” je po tekmi povedala Šeglova.

Po igrah si bo vzela kratke počitnice, nato pa jo čaka priprava na premierne nastope v poklicni lige ISL, kjer je dobila priložnost v ekipi Energy Standard. “Konec avgusta se v Neaplju začenjajo tekme, morda grem tudi na kakšen svetovni pokal, kar pa bom še uskladila s trenerjem glede na ostale treninge in priprave,” je še povedala dvakratna olimpijka.

Mlada koroška plavalka je v ponedeljek za vsega pet stotink sekunde zgrešila tudi polfinale na 200 metrov prosto. Z izidom 1:58,38 je izenačila osebni rekord iz leta 2016 in zasedla končno 17. mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!