Tajvanec ustavil odličnega Jorgića: Ni šlo, a presrečen sem

Slovenci na OI 28. Jul 20219:35 > 10:59 1 komentar
foto: Guliverimage.

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je v drugem četrtfinalnem dvoboju olimpijskega turnirja v Tokiu z 0:4 v nizih moral priznati premoč odličnemu TajvancuYun-Ju Linu, šestemu igralcu sveta.

Lin – Jorgić 4:0 (4, 7, 4, 6)

Pred dvobojem z Linom si je zaželel, da ne bi podlegel pritisku. A za zdaj še 22-letni Hrastničan je hitro končal četrtfinalno tekmo proti tajvanskemu levičarju, ki je bil na teh igrah že bronast v mešanih dvojicah, četudi se je dobro boril. “Lin je zelo agresiven tip igralca, kar mi ne ustreza. Za nameček je levičar, s katerimi imam vedno težave in to se je videlo tudi na prvi tekmi s Špancem. Morda sem tudi psihično in fizično izmučen po treh maratonih, ki sem jih imel. Seveda sem stiskal, da dam svoj maksimum. Ni šlo, a presrečen sem, da sem sploh prišel do sem,” je po tekmi povedal Jorgić.

Jorgić je bil v uvodnem krogu olimpijskega turnirja kot 18. nosilec prost, v drugem krogu pa je po izjemno dramatičnem 55-minutnem obračunu na kolena spravil Španca Alvara Roblesa s 4:3. Za vstop med 16 najboljših je spet po sedmih nizih izločil še Britanca Liama Pitchforda, 15. igralca na svetu, med najboljšo osmerico pa še tretjega nosilca Harimota s 4:3.

Na teh igrah ga čaka še nastop na ekipni tekmi.

Kot prvi se je polfinale že uvrstil Kitajec Zhendong Fan, ki je gladko s 4:0 v nizih premagal korejskega rivala Youngsika Jeounga.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje