Luka Slabe le še korak od zlatega odličja

Odbojka 6. Avg 20218:56 > 9:06 0 komentarjev
USA Volleyball

Na olimpijskem odbojkarskem turnirju smo dobili prve finalistke. V prvem polfinalu so ZDA s 3:0 (19, 15, 23) v nizih razbile Srbkinje in se uvrstile v veliki finale. Na ameriški klopi selektor Karchu Kiralyju pomaga slovenski trener Luka Slabe.

Američanke so po zmagi v ligi narodov, tretji zaporedni, odlično formo prenesle tudi v Tokiu. V rednem delu so zabeležile pet zmag, izgubile so le proti Rusiji, nato pa v izločilnih bojih naprej odpihnile Dominikansko republiko, v polfinalu pa so razbile tudi Srbkinje, ki so v predtem pometle z Italijankami. Od Srbije se je pričakovalo mnogo več, a taktiko, ki jo pomaga sestavljati tudi Luka Slabe, je delovala brezhibno, Srbkinje pa se bodo moral zdaj zadovoljiti s tekmo za tretje mesto.

Prvi imeni tekme sta bili Američanki Andrea Drews in Jordan Larson. Prva je dosegla 16 točk, druga pa eno manj. Pri poraženkah je bila pričakovano najboljša Tijana Bošković, ki se je ustavila pri 19 točkah, a v napadu naredila tudi 14 napak.

Andrea Drews in Jordan Larson sta uničili Srbijo. Foto: REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Ameriški tabor zdaj čaka na nasprotnice v finalu. To bo zmagovalec dvoboja med Brazilijo in Južno Korejo.

Američanke še nikoli niso bile olimpijske prvakinje. Imajo sicer pet medalj, tri srebne in dve bronasti. Na zadnjih olimpijskih igrah v Riu so bile tretje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!