Mrakova in Macarolova v boj za kolajne šele pojutrišnjem

Slovenci na OI 27. Jul 202121:02 0 komentarjev
Macarolova in Mrakova bosta lovili zadnjo priložnost za skupno medaljo z OI.

Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol bosta svoje nastope v razredu 470 na olimpijskih igrah v Tokiu namesto v sredo začeli v četrtek. Sredin uvodni del regate v njunem razredu so prestavili zaradi neugodnih vetrnih razmer.

Na regatnem polju v Enoshimi bosta v četrtek nastopili na jadrnici, ki sta jo krstili z imenom Šavrinka, sodita pa v krog favoritinj za medalje.

To bo zadnja regata na najvišji ravni v razredu 470 za ženske, saj se bodo v tem razredu v naslednjem olimpijskem ciklusu za igre v Parizu merile mešane posadke.

Medalja se jima je pred petimi leti na OI v Riu de Janeiru izmuznila, potem ko sta po pritožbi japonske posadke s kazenskim pribitkom izgubili možnost boja za stopničke, četudi sta v zaključni regati zmagali.

Tudi v naslednjih letih sta nizali izvrstne dosežke in odličja na velikih tekmovanjih, le letos sta na obeh prvenstvih, svetovnem in evropskem, ostali brez regate najboljše deseterice za medalje. A sta bili drugi na prejšnji regati, ki je za svetovni pokal štela še pred pandemijo ter je na začetku leta 2020 potekala v Miamiju.