OI petek: Kauzer brani srebro, Velenškova pa bron

Slovenci na OI 29. Jul 202120:20 0 komentarjev
Kauzer v Tokiu brani srebro iz Ria. Foto: Guliverimage

Sedmi dan olimpijskih iger bosta od Slovencev nastopila dva, ki sta na prejšnjih igrah v Riu de Janeiru osvojila odličje. Bronasto kolajno v judu bo, sicer v težnostni kategoriji višje kot v Braziliji, branila Ana Velenšek, v kajaku v slalomu na divjih vodah pa bo Peter Kauzer skušal osvojiti še drugo olimpijsko medaljo.

V petek bo od članov slovenske odprave na tekmovališče prvi stopil Kristjan Čeh. Ptujčana ob 4.20 čakajo kvalifikacije v metu diska, kjer bi moral normo za finalni nastop (vsaj glede na letošnje rezultate) – 66 metrov – brez večjih težav preseči. Ob 5.15 bo tekmovanje v prvi kvalifikacijski skupini v teku na 100 metrov začela Maja Mihalinec Zidar, ob koncu prvega atletskega dne (ob 12.26) bo svoj kvalifikacijski nastop opravila še Klara Lukan v teku na 5000 metrov.

Kmalu po četrti uri po slovenskem času bo na tatami stopila judoistka Anamari Velenšek. Pred petimi leti je v Braziliji v kategoriji do 78 kilogramov osvojila bronasto kolajno, zdaj pa bo nastopala v najvišji težnostni kategoriji za ženske (nad 78 kg). Tekmica v prvem krogu bo Američanka Nina Cutro-Kelly. Če bi Velenškova napredovala vse do zaključka izločilnih bojev, jo okrog 10. ure čaka polfinale, ob 11.10 pa se bodo začeli še boji za kolajne.

Velenškova je v Riu bron osvojila v kategoriji do 78 kg, zdaj nastopa nad to težo.

Svoje tekmovanje na regatnem polju bodo jutri nadaljevali vsi trije slovenski jadralci. Od pete ure dalje bosta najprej nastopali Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470 v 5. in 6. regati, Žan Luka Zelko (v razredu laser sta na sporedu 9. in 10. regata) bo tekmoval okrog 7.35. 

Edine realne možnosti za peto slovensko kolajno v Tokiu na petkov dan ima kajakaš Peter Kauzer. Slalom na divjih vodah v tej panogi se s polfinalom začne ob 7. uri (Hrastničan bo kot deseti nastopil točno na polovici startne liste, točna ura njegovega starta je ob 7.27). Ob pričakovani uvrstitvi v finale bo Slovenec (zastavonoša naše trobojnice na igrah v Londonu 2012) nastopil še enkrat. Najboljših deset v kajaku bo boj za odličja odprlo ob 9. uri po slovenskem času.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!