OI četrtek: nadaljevanje Dončićmanije in vodnih športov

Slovenci na OI 28. Jul 202120:00 > 21:20 0 komentarjev
Slovenska košarkarska reprezentanca, foto: FIBA.

Slovenija tudi po petem tekmovalnem dnevu ohranja neverjetni izkupiček na tekmovanjih pod olimpijskih igrah - zbrala je že štiri kolajne. V četrtek bodo vrhunsko uvodno predstavo proti Argentincem skušali nadgraditi košarkarji, ostali slovenski nastopi pa bodo potekali na oziroma v vodi.

Po velikem slavju Primoža Rogliča na kolesarskem kronometru za slovensko reprezentanco prihaja dan, ko bo zelo težko osvojila kolajno. A četrtek pod petimi krogi vseeno prinaša nov vrhunec.

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo namreč ob 6.40 po slovenskem času merila z domačini, glede na predstavo proti Argentini v uvodni tekmi pa bodo Dončić in druščina proti Japoncem veliki favoriti. Z drugo zmago na olimpijskem turnirju bi naredili velik korak k uresničitvi cilja – biti skupno med najboljšimi štirimi reprezentancami skupinskega dela.

V potencialnem boju za kolajne bo od slovenske odprave jutri le kanuistka Alja Kozorog. 24-letnico najprej čaka polfinale (začne se ob 7. uri), slovenska predstavnica pa bo šla na progo ob 7.30 kot enajsta po vrsti. Morebitni finale se začne ob 8.55.

Tudi ostali tekmovalci bodo tekmovali v oziroma na vodi. Plavalko Katjo Fain po 12. uri čakajo kvalifikacije na 800 metrov prosto, že ob 5. uri po slovenskem času pa se začnejo tekmovanja na regatnem polju. Tino Mrak in Veroniko Macarol po ne najbolj uspešnem prvem dnevu čakata tretja in četrta regata, Žan Luka Zelko pa bo v razredu laser tekmoval v 7. in 8. regati.

V Tokiu bodo jutri sicer podelili 17 kompletov kolajn.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!