Izraelec v repasažu z iponom končal nastope Gomboca

Drugi športi 25. Jul 202111:11 > 13:14 0 komentarjev
Judo
V drugem krogu se bo Prekmurec pomeril proti Ukrajincu Georgiju Zantaraji.

Slovenski judoist Adrian Gomboc je na olimpijskih igrah v Tokiu v kategoriji do 66 kg zasedel sedmo mesto. V repasažu ga je z iponom premagal Izraelec Baruch Shmailov. Zlato kolajno je osvojil Japonski judoist Hifumi Abe, ki je z vazarijem premagal Važo Margevelašvilija iz Gruzije. Bron sta osvojila Brazilec Daniel Cargnin in Južnokorejec Baul An.

Gomboc, ki je v prvem krogu premagal Zambijca Stevena Munganduja, v drugem pa po štirih minutah še Ukrajinca Georgija Zantarajo, je v četrtfinalu moral priznati premoč tretjemu judoistu  s svetovne lestvice, Južnokorejcu Baulu Anu. V repasažu se je nato pomeril z Izraelcem Baruchom Shmailovom, v primeru zmage pa bi se boril za bronasto odličje.

Šestindvajsetletnik  je v taktični in previdni borbi proti Izraelcu po dveh minutah prejel prvo kazen, drugo pa so mu po pregledu videoposnetka zbrisali. Obračun prekmurskega judoista je tako po pretečenih štirih minutah tretjič danes odločil boj za zlato točko, po vsega 34 sekundah pa je ga je Izraelec zaključil z iponom.

“Vemo, da smo v borilnem športu in navajeni smo še kaj hujšega,” pa je neposredno po tekmi povedal Gomboc, ki je tatami zapustil okrvavljen, kar priča o vnemi repasažnega boja. “Škoda. Zadnje leto mi ni šlo najboljše, a vedel sem, da bo šlo. V Riu sem bil peti, zdaj sedmi. Nisem bil tako pripravljen kot nazadnje, skušal sem se zbrati, a mislim, da je sedmo mesto to, kar sem trenutno sposoben. Vem, da sem dal vse od sebe, kar je najbolj pomembno, in vem, da sem pokazal dobre borbe,” je drugi olimpijski nastop za STA ocenil slovenski reprezentant.

Na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru je Gomboc sicer napredoval v polfinale, nato pa po dveh nadaljnjih porazih zasedel končno peto mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!