Kauzer in Kozorogova uspešno v polfinale

Slovenci na OI 28. Jul 202111:12 > 11:12 0 komentarjev
Peter Kauzer brani srebro iz Ria.

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je bil v kvalifikacijah slaloma na divjih vodah na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer brani srebro izpred petih let v Rio de Janeiru, enajsti. S tem se je uvrstil v polfinale, ki bo tako kot finale v petek, 30. julija.

Kauzer je bil v kajakaškem centru Kasai četrti v prvi vožnji četrti. Brez kazenskih točk je za najhitrejšim, Italijanom Giovannijem de Gennarom, zaostal 2,12 sekunde.

Hrastničan je bil v drugi vožnji zadnji, 23., 15,50 sekunde je bil z dvema dotikoma za najhitrejšim, Nemcem Hannesom Aignerjem. Ta je imel skupno najboljši čas kvalifikacij, Kauzer je bil s svojo najboljšo vožnjo dve sekundi in devet desetink počasnejši. Drugi skupno je bil de Gennaro (+0,51), tretji pa Avstralec Lucien Delfour (+0,96).

Slovenska kanuistka Alja Kozorog je pred tem tudi uspešno opravila kvalifikacije. Potem ko je imela v prvi vožnji 15. dosežek, je bila v drugo sedma in se s skupno osmim dosežkom brez težav prebila v polfinale. Ta bo na sporedu v četrtek, ko bo ob 8.55 tudi že boj za odličja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!