Luka Trtnik kljub porazu zadovoljen z igro

Slovenci na OI 25. Avg 202113:48 > 13:48

Na paraolimpijskih igrah v Tokiu so nastope tekmovalno začeli tudi slovenski športniki. Prvi je bil na vrsti namiznoteniški igralec Luka Trtnik. Uvodni dvoboj med posamezniki v kategoriji 7 je izgubil proti Kitajcu Liau Keliju z 0:3 (-9, -9, -6).

Za Trtnika, novinca na največjih tekmovanjih za športnike invalide, nastop v Tokiu ni bil le prvi slovenski na teh igrah, pač pa tudi njegov prvi paraolimpijski. A kljub porazu proti Kitajcu, ki je med favoriti v tej kategoriji in tudi četrti nosilec, na koncu ni bil nezadovoljen.

“Res sem pozitivno presenečen. Vzdušje je super, že na treningih sem videl, da je dvorana super, žogice odskakujejo odlično, mi je pa na tej tekmi malo zmanjkalo,” je po svojem nastopu dejal Trtnik.

Začetka prvega in drugega niza sta bila sicer zelo dobra, saj je Slovenec obakrat povedel. Potem je njegov kitajski nasprotnik pobegnil, povedel z 8:6 in 9:7 v prvem nizu, kar je Trtniku še uspelo skoraj izničiti, toda po znižanju na 9:10 je nazadnje le slavil Keli.

Podobno je bilo v tretjem: Trtnik je po dobrem začetku zaostal, ob izidu 6:10 za tekmeca se je zdelo, da nima več pravih možnosti. A je uprizoril še eno vrnitev, ubranil tri zaključne žogice za 9:10, potem pa se je niz vendarle končal tako kot prvi.

“Prva dva niza sta bila zelo napeta. V tretjem je pri kakšni točki ‘odšla’ glava, sicer bi se lahko končalo drugače. Če bi dobil nekaj točk, bi bilo mogoče drugače,” je prvi dvoboj podoživel Trtnik.

V tretjem nizu je bil nato Keli le premočan in je zmagal zanesljivo z 11:6.

V četrtek bo imel edini slovenski namiznoteniški igralec na igrah prost dan, v petek pa ga dopoldne po tokijskem času oziroma že ponoči po slovenskem čaka še dvoboj s tretjim članom te predtekmovalne skupine, Japoncem Katsuyoshijem Yagijem. Prva dva iz vsake skupine se bosta nato prebila v četrtfinale.

Komentari

Vaš komentar