Naša najmlajša olimpijka po prvem dnevu na 23. mestu

Slovenci na OI 4. Avg 20219:37 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Slovenska golfistka Pia Babnik je solidno začela uvodni dan štiridnevnega olimpijskega turnirja. Končala ga je na 23. mestu z 71 udarci, kar je točno par igrišča Kasumigaseki Country Club. V vodstvu je Švedinja Madelene Sagström, ki je prvi dan, na turnirju nastopa 60 igralk, odigrala pet udarcev pod parom (66).

Na drugem mestu sta prvega od štirih dni turnirja končali 23-letna ameriška zvezdnica Nelly Korda, številka 1 na svetovni lestvici in hčerka nekdanjega vrhunskega teniškega igralca Čeha Petra Korde, ter prav tako 23-letna Indijka Aditi Ashok, ki sta obe odigrali štiri udarce pod parom (67).

Kot je pred tekmo napovedala 17-letna Ljubljančanka Babnikova, v Tokio ni prišla na izlet. “Res je, da je v prvi vrsti cilj nabiranje izkušenj, a zagotovo nameravam dati vse od sebe in poskusiti doseči najboljši možen rezultat. Vsekakor včasih razmišljam tudi o kolajni. Da jo dobim, ni nemogoče, vendar se mora marsikaj poklopiti,” je dejala.

Golf je na sporedu olimpijskih iger četrtič. Dvakrat je bil del olimpijske družine na začetku 20. stoletja, leta 1900 v Parizu in leta 1904 v St. Louisu, na spored iger pa se je vrnil leta 2016 v Rio de Janeiru.