OI petek: dan za tretje slovensko zlato?

Slovenci na OI 5. Avg 202121:37 0 komentarjev
Bo Slovenija v Tokiu osvojila še tretjo zlato, skupno pa peto kolajno? Odgovor bo znan jutri po 14.10. Foto: Guliverimage

Do konca olimpijskih iger so ostali le še trije dnevi. Petek, 6. avgusta, bo s finalnim nastopom zaznamovala Janja Garnbret, poleg nje pa bosta slovenske barve zastopali še golfistka Pia Babnik in ritmična gimnastičarka Jekaterina Vedenejeva.

O finalnem nastopu Janje Garnbret v olimpijski kombinaciji nima smisla izgubljati besed. Zmagovalka sredinih kvalifikacij tudi v petkovo plezanje vstopa kot velika favoritinja za zlato kolajno, njena tekma pa se s hitrostnim plezanjem začne ob 10.30 po slovenskem času. Uro kasneje (11.30) se bo najboljša osmerica merila na balvanih, ob 14.10 pa je na sporedu še težavnostno plezanje, ki bo dalo dokončni vrstni red ob debiju športnega plezanja na olimpijskih igrah.

Prvenec pod petimi krogi bo jutri doživela še ena Slovenka. Jekaterina Vedenejeva, sicer Rusinja s slovenskim potnim listom, bo v ritmični gimnastiki nastopila ob 3.20 po slovenskem času.

Prva pa bo na tekmovališče, v njenem primeru travo, stopila golfistka Pia Babnik. Pred šestdesetimi najboljšimi tekmovalkami tega športa je tretji dan tekmovanja (začne se ob 00.30), po dveh je 17-letnica na 34. mestu.

V Tokiu bodo jutri skupno sicer podelili 22 kompletov medalj. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!