Pogačar po bronasti medalji: Ena težjih dirk v moji karieri

Kolesarstvo 24. Jul 202110:55 > 12:381 komentar
Tadej Pogačar z bronasto medaljo, ki je delo celotne slovenske reprezentance. Foto: Guliverimage.

Tadej Pogačar je prvi slovenski dobitnik medalje na letošnjih olimpijskih igrah. Na cestni dirki je osvojil bronasto kolajno.

Tadej Pogačar je bil po izjemno težki dirki izmučen, a vseeno navdušen : “Že cel teden je nor. Res težko je opisati moje občutke in emocije. Današnja dirka je bila nekaj čisto drugega. Neverjetno je, sem brez besed.”

Ekvadorec Richard Carapaz je osvojil zlato medaljo s samostojnim pobegom, Pogačar pa se je z Woutom Van Aertom pomeril za srebro. “Nisem težko čakal fotofiniša. Dal sem vse od sebe in nisem niti vedel, ali sem drugi ali tretji. A v bistvu je vseeno, medalja je medalja. To je res nekaj neverjetnega.”

Trasa letošnjih olimpijskih iger je bila ena najtežjih olimpijskih kolesarskih preizkušenj. To je potrdil tudi Pogačar: “Dirka je bila ena težjih, ki sem jih kdaj koli vozil. Vročina in vlažnost sta bili grozni. Trpel sem, poizkusil z napadi, a ni šlo. Težko je bilo slediti napadom. Dal sem vse od sebe in uspel prikolesariti do kolajne.”

Pogačar se je na koncu zadovoljil z bronastim odličjem: “V mislih sem imel vedno le zlato, a v zadnjih dveh kilometrih se je vedelo, da je to nemogoče. Osredotočil sem se na sprint in osvojil bronasto medaljo.”

Zahvaliti pa se je bilo potrebno ostalim trem članom zasedbe, Primožu Rogliču, Janu Polancu in predvsem Janu Tratniku, ki je danes opravil ogromno dela na čelu glavnine: “Vsi trije ekipni kolegi so bili super, sploh Jan Tratnik. Narekovali smo tempo. Jan je pokazal, v kakšni formi je, in da je izvrsten kolesar ter nujen v ekipi.”

Mislim da sem olimpijske igre začel spremljati prej kot kolesarstvo, zato kolajna pomeni res veliko. Vprašajte me raje čez nekaj mesecev, kaj to pomeni.

Tadej Pogačar.
Jan Tratnik ni uspel s pobegom.
Tadej Pogačar v ciljnem sprintu, foto: Guliverimage.
Foto: Guliverimage.
Tadej Pogačar v ciljnem sprintu, foto: Guliverimage.
Tadej Pogačar v ciljnem sprintu, foto: Guliverimage.
Tadej Pogačar v ciljnem sprintu, foto: Guliverimage.
Tadej Pogačar je na cestni dirki osvojil bronasto medaljo.
Tadej Pogačar z olimpijskim bronom.
Tadej Pogačar z olimpijskim bronom.

Komentari

Vaš komentar