Ponomarenko Janić in Osterman igre končali v vodi

Slovenci na OI 3. Avg 20217:06 > 7:11 0 komentarjev
Tik preden sta padli v vodo. Foto: AP Photo/Lee Jin-man

Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman se na olimpijskih igrah v Tokiu nista prebili v veliki finale v disciplini K-2 na 500 metrov. Primorki sta se v prvi polfinalni skupini tik pred ciljem prevrnili in nastope v Tokiu končali v vodi.

Za Ponomarenko Janićevo in Ostermanovo je to velik udarec. Na igre sta se pripravljali pet let, ves trud pa ni poplačan. 39-letna Ponomarenko Janićeva se je po nosečnosti dvakrat vrnila le, da bi v Tokiu poskušala osvojiti kolajno.

“To je eden najhujših trenutkov moje kariere. Zgodil se je v najslabšem možnem trenutku, na olimpijskih igrah se mi je pripetilo to, kar se mi ni v vsej karieri. Žalostna sem, težko bo to preboleti,” je v solzah dejala Ponomarenko Janićeva, ki se ne zaveda dobro, zakaj je prišlo do neljubega dogodka.

Tudi pri Ostermanovi so že oči izdajale, da je tudi on pretočila nekaj solz, a se je po doping kontroli vendarle nekoliko umirila. “Do zdaj sva nizali uspeh za uspehom, zdaj nisva ostali le brez finala, ampak tudi brez uvrstitve. Žal mi je, da se je to zgodilo, toda z dvignjeno glavo je treba naprej. Ne vem, kaj se je točno zgodilo, vem samo to, da so se najine sanje tam razblinile,” je dejala Ostermanova.

Foto: guliverimage

V prvi polfinalni skupini sta bili sicer najhitrejši Madžarki Danuta Kozak in Dora Bodonyi (1:37,912), drugi sta bili njeni rojakinji Tamara Csipes in Erika Medveczky (+0,534). V finale so napredovale še Francozinji Manon Hostens in Sarah Guyot (+0,720) in Nemki Sabrina Hering-Pradler in Tina Dietze (+1,042).

V sredo še posamična preizkušnja

Kajakašici v sredo čaka še nastop v posamični konkurenci, enojcu se zadnje časa nista posvečali, tako da nimata posebno velikih pričakovanj. Kljub tragediji v dvojcih o odpovedi nista razmišljali. “Tukaj sem, da tekmujem. Dala bom vse od sebe, bomo videli, kaj lahko dosežem,”je dejala Ponomarenko Janićeva, enako obljublja Ostermanova.