Sekulić: Fantje krvavijo na parketu

Košarka 3. Avg 20219:53 > 14:35 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Eric Gay

Slovenci so se z odlično predstavo proti Nemcem uvrstili v polfinale. Samo še ena zmaga naše košarkarje loči od kolajne.

S četrto zmago na olimpijskih igrah v Tokiu se je slovenska košarkarska reprezentanca uvrstila v polfinale olimpijskega turnirja. Tako se nadaljuje niz brez poraza, ko Luka Dončić obleče slovenski dres.

Luka ni edini, ki igra fantastično. Izjemna je praktično celotna ekipa na čelu s selektorjem Aleksandrom Sekulićem. Selektor je po zmagi povedal: “Fantje dobesedno krvavijo na parketu. Ponosen sem, da sem del te ekipe. Vsi po vrsti gledajo le na celo moštvo in med nami ni sebičnosti.”

Slovenci so na prvem olimpijskem nastopu največje presenečenje košarkarskega turnirja. Premagali so Argentino, Japonsko, Španijo in Nemčijo, sedaj jih čaka še zmagovalec obračuna med Francijo in Italijo. “Polfinale je velika stvar. Ne le zame, pač pa za celo ekipo in za celo državo. To je nekaj, kar smo si res želeli. Prvič smo na igrah, prvič smo v polfinalu, za nas je vse tukaj novo, zato je vse še bolj čustveno,” je dodal Sekulić.

 

Ekipe se nam prilagajajo

“Vidi se, kako nas preučujejo, res se trudijo na vse načine. Vsakič se tukaj srečamo z drugačno obrambo. Druge ekipe smo prisilili, da se nam prilagajajo in na to smo lahko ponosni,” je dejal selektor Sekulić in dodal: “Največ govorimo o Luki Dončiću, on je superzvezdnik, a ima ob sebi izjemne soigralce. Danes je bil to Zoran Dragić, ki ga odlikujeta srčnost in brezkompromisnost na igrišču, ki sta nalezljivi. Enostavno pa vsi garajo drug za drugega.”

Aleksander Sekulič pogreša le eno stvar – navijače. “Vsi smo ponosni, da zastopamo Slovenijo in mislim, da imamo tudi najboljše navijače na svetu, ki nas podpirajo na vseh prizoriščih. Škoda, da jih ni tukaj. Vem, da bi imeli neverjetno podporo s tribun, če bi bilo to možno in če ne bi bila onemogočena potovanja. Vedno so z nami, tokrat so žal ostali doma.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!