Trtnik končal paraolimpijske nastope

Drugi športi 27. Avg 20218:35 > 8:46

Na paraolimpijskih igrah v Tokiu danes nastopata dva slovenska športnika. Namiznoteniški igralec Luka Trtnik je po drugem porazu v svoji predtekmovalni skupini dopoldne po japonskem času že končal nastope na igrah.

Trtnik je imel danes še možnosti za nadaljevanje tekmovanja. V svoji kategoriji 7 je igral še proti drugemu tekmecu v skupini. Po uvodnem porazu proti Kitajcu Liau Keliju, ki je pozneje dobil še drugi dvoboj in se kot prvi uvrstil naprej, sta danes v obračunu z Japoncem Katsuyoshijem Yagijem neposredno odločala o tem, kdo bo še ostal na igrah in kdo ne. V izločilne boje sta namreč iz skupine vodili prvi mesti.

Slovenski igralec je bil pred dvobojem optimist, a je nato potek obračuna pokazal, da je bil Japonec danes preprosto boljši. Trtnik ni našel pravega odgovora že na njegove servise, poleg tega je delal napake pri svojih, zaradi česar je dobil tudi nekaj sodniških opominov. Trener Ožbej Poročnik ga je skušal umiriti z odmorom, a tudi ta ni bistveno spremenil poteka tekme.

zsis.si
zsis.si

“Ni se izšlo danes”

“Ta predstava mi sploh ni bila všeč. Sploh ni bilo tako, kot sem si včeraj zamislil. Slabo sva predvidela, kako bo igral. Pa še težave sem imel s servisi, še nikoli me niso opominjali, da narobe serviram in to me je zbegalo,” je po tekmi pošteno priznal Trtnik. “Presenetil me je. Dobro menja servis, lahko mu samo čestitam, da se je dobro pripravil in videl, kaj mi ne gre. Super je odigral. Mislil sem, da bo igra čisto drugačna. Ni se izšlo danes,” je ocenil Trtnik.

S celotnim nastopom pa je bil kljub porazoma zadovoljen, saj je Tokio ocenil predvsem kot nabiranje izkušenj za Pariz 2024, ki bo njegov naslednji veliki cilj.

Komentari

Vaš komentar