Skrivnostno kosilo Čeferina, Laporte in Piqueja

Nogomet 27. Apr 202118:39 > 18:58
Sportklub

Katalonska radijska postaja RAC1 trdi, da je v Barceloni pred nekaj tedni prišlo do sestanka, na katerem so se družili predsednik Barcelone Joan Laporta, njen kapetan Gerard Pique in predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Kot trdijo pri RAC1, naj bi se Aleksander Čeferin, Gerard Pique in Joan Laporto v Barceloni sestali, še preden so pri Uefi predstavili predvidene nove reforme lige prvakov, pred tem pa je v nogometnem svetu završalo zaradi zagona nove Superlige, ki je potem klavrno propadla.

Čeferin in Pique naj bi se dobila na kosilu, proti koncu druženja pa se jima je pridružil še predsednik Barcelone Laporta.

O čem natanko je tekla beseda, ni znano, zanimivo pa je to, da je Laporta zagovornik nove Superlige in je z Barcelono pri njeni ustanovitvi tudi sodeloval. Potem je tako kot večina preostalih klubov iz nje izstopil.

Že pred tem naj bi Laporta s Čeferinom razglabljal o finančnem stanju Barcelone in skušal prvemu možu Uefe predstaviti težaven položaj, v katerem se je ob slabem poslovanju in finančni luknji zaradi pandemije novega koronavirusa znašel sloviti katalonski nogometni klub.