MLB: Astros izsilili 7. tekmo, tudi LA se je rešil

Uncategorized 17. Okt 20208:23 > 8:26
Getty Images

Houston Astros so na šesti tekmi premagali Tampa Bay Rays s 7:4 in v finalni seriji Ameriške lige izenačili na 3:3. LA Dodgers so bili na peti tekmi boljši od Atlante in tako ostajajo v igri za nastop v Svetovni seriji.

Ekipa iz Teksasa se je rešila še tretjič zapored in po zaostanku v zmagah z 0:3 izsilila odločilno, sedmo tekmo. V zgodovini lige MLB je samo eni ekipi uspelo dobiti serijo po takšnem zaostanku in sicer Bostonu proti NY Yankees leta 2004. Sedma tekma bo na sporedu nocoj, celotna serija pa se igra na nevtralnem terenu v San Diegu.

Tampa Bay je v peti menjavi vodila z 1:0, nato pa je menedžer Kevin Cash iz igre nepričakovano vzel metalca Blaka Snella in ga zamenjal z Diegom Castillom, proti kateremu so Springer, Altuve in Correa z zaporednimi udarci poskrbeli za štiri točke. V naslednjih dveh menjavah so Astros dosegli še tri točke in Tampi nista pomagala niti dva homeruna Margota. 

Houston je sicer v finalu (World Series) igral dvakrat v zadnjih treh sezonah, leta 2017 pa je osvojil naslov prvaka. Po lanskem finalnem porazu proti Washingtonu je na dan prišel škandal, češ da so igralci v sezonah 2017 in 2018 uporabljali nedovoljene elektronske pripomočke ter tako goljufali, kar je pripeljalo do velike antipatije ljubiteljev baseballa do igralcev Houstona.

Tampa Bay se bo skušala izogniti neslavni zgodovini. Z zmago na 7. tekmi bi se prvič po letu 2008 uvrstila v Svetovno serijo.

V finalu Nacionalne lige so se Los Angeles Dodgers obdržali v igri, potem ko so na peti tekmi Atlanto premagali s 7:3. Braves zdaj v seriji vodijo še s 3:2.

Atlanta je v šesti menjavi vodila z 2:1, takrat pa je za LA homerun za 3 točke dosegel Will Smith. V naslednji menjavi sta Betts in Seager s homerunom za dve točki poskrbela za vodstvo s 7:2.

Šesta tekma serije, ki jo prav tako igrajo na nevtralnem terenu v Arlingtonu, bo na sporedu danes zvečer. Atlanta v Svetovni seriji ni igrala že 21 let, LA pa je bil poražen v finalih leta 2017 in 2018.

Getty Images