V Svetovni seriji LA Dodgers in Tampa Bay Rays

Uncategorized 20. Okt 202018:14 > 18:32
Getty Images

Nocoj se bo začela Svetovna serija, finale baseballske lige MLB. V seriji na 4 zmage se bosta pomerili ekipi Los Angeles Dodgers in Tampa Bay Rays.

To bo zagotovo najbolj nenavadna Svetovna serija do zdaj, saj bo sledila sezoni, v kateri so klubi odigrali le 60 namesto običajnih 162 tekem in končnici, v kateri je prvič nastopilo 16 ekip (sicer 10). Svetovna serija bo v celoti odigrana na nevtralnem terenu in sicer na stadionu ekipe Texas Rangers v Arlingtonu. Na tekmah bo dovoljeno omejeno število gledalcev.

Los Angeles Dodgers so na stavnicah favoriti, redni del sezone so zaključili s 43 zmagami in 17 porazi, v končnici pa najprej izločili Milwaukee (2:0 v zmagah), nato San Diego (3:0) in v finalu Nacionalne lige Atlanto (4:3), potem ko so se vrnili po zaostanku z 1:3.

LA ima zelo kompletno ekipo, močno na vseh položajih, vendar je nekoliko vprašljivo zdravje najboljšega metalca Claytona Kershawa. Dodgers so se sicer v svetovno serijo uvrstili že tretjič v zadnjih štirih letih, vendar so tako v letih 2017 (3:4 proti Houstonu) in 2018 (1:4 proti Bostonu) izgubili. Na naslov prvaka čakajo že polnih 32 let.

Getty Images

Tampa Bay Rays so najmlajša franšiza v profesionalnem baseballu, saj obstajajo od leta 1998. V Svetovni seriji bodo igrali drugič (leta 2008 poraz proti Philadelphii).

Letos so bili Rays najboljša ekipa Ameriške lige (40-20), v končnici pa so izločili Toronto (2:0), NY Yankees (3:2) in Houston (4:3). Zanimivo, da so imeli tretji najnižji proračun med vsemi ekipami v ligi.

Tampo odlikujejo predvsem odlični metalci, kar je v končnici izjemnega pomena. V napadu nepričakovano blesti Randy Arozarena (7 homerunov v končnici), menedžer Kevin Cash pa se znan po svoji inovativnosti. V taboru Rays pravijo, da nimajo kaj izgubiti in lahko neobremenjeno nastopijo v finalni seriji.

Zanimivo, da sta tako Tampa Bay kot Los Angeles na lovu za drugo veliko lovoriko v zadnjem mesecu. Hokejisti Tampa Bay Lightning so namreč osvojili Stanleyjev pokal v hokejski ligi NHL, Los Angeles Lakers pa krono v košarkarski ligi NBA.