Rays po neverjetnem zaključku do izenačenja v seriji

Uncategorized 25. Okt 20207:48 > 8:08
Getty Images

Tampa Bay Rays so na preobratov polni 4. tekmi Svetovne serije z 8:7 premagali LA Dodgers in izenačili izid v zmagah na 2:2.

Na 4. tekmi Svetovne serije smo bili priča neverjetnemu zaključku. Los Angeles je bil le en strike oddaljen od zmage in vodstva s 3:1 v seriji.

Dodgers so vodili s 7:6, Tampa pa je imela v 9. menjavi dva izločena odbijalca in tekača na prvi in drugi bazi. Takrat je Brett Phillips žogico poslal v sredino outfielda in začela se je ena najbolj neverjetnih akcij v zgodovini Svetovnih serij. Chris Taylor žogice ni ujel čisto in jo je z zamudo poslal proti domači bazi. Medtem je Kevin Kiermaier je brez težav dosegel izenačujoči tek. Randy Arozarena, ki je tekel s prve baze, je med tretjo in domačo bazo padel in zdelo se je, da bo izločen, toda lovilec Will Smith ni ujel žogice, ki se je odkotalila stran in Arozarena se je lahko pobral in dosegel zmagoviti tek.

“Svoja čustva težko pretvorim v besede”, je po zmagovitem udarcu povedal Brett Phillips. “Kot prvo, odlična zmaga za ekipo. Uporabili smo skoraj 20 igralcev in kar je res posebnega glede te ekipe – vsi dihamo kot eno in naš cilj je zmaga. Ne zanašamo se na enega igralca, vse potrebujemo. Baseball je zabaven. Vau!”

Peta tekma Svetovne serije, ki se igra na nevtralnem igrišču v Arlingtonu v Teksasu, bo na sporedu v nedeljo.

Los Angeles na naslov prvaka čaka vse od leta 1988, Tampa Bay pa v 22-letni zgodovini kluba še nikoli ni osvojila World Series.