L. A. Dodgers osvojili Svetovno serijo!

Uncategorized 28. Okt 20207:25 > 7:47
Getty Images

Baseballisti Los Angeles Dodgers so na šesti tekmi Svetovne serije s 3:1 premagali Tampo Bay in s skupnim izidom 4:2 v zmagah osvojili svoj prvi naslov prvaka po 32 letih.

Getty Images

Los Angeles je osvojil osem zaporednih naslovov prvaka divizije, vendar v končnici nikoli, kljub večkratni vlogi favorita, ni prišel do konca. V Svetovni seriji so izgubili v letih 2017 in 2018. Tokrat so Dodgers vendarle uspeli tudi v končnici in se veselijo prvega naslova prvaka po letu 1988, skupno pa sedmega v zgodovini franšize, ki ima korenine v Brooklynu (1955, 1959, 1963, 1965, 1981, 1988, 2020).

Tekmo je sicer bolje začela Tampa Bay, saj je že v prvi menjavi Randy Arozarena dosegel homerun, to je bil že njegov 10. v končnici, kar je absolutni rekord. Metalec Rays Blake Snell je bil izvrsten, saj je v prvih petih menjavah dopustil le en udarec. 

Tekma se je na glavo obrnila v šesti menjavi, ko je menedžer Tampe Kevin Cash iz igre vzel Snella in LA je začutil svojo priložnost. Proti novemu metalcu Nicku Andersonu je Mookie Betts takoj dosegel double, sledil je wild pitch, po katerem je Los Angeles izenačil in singleCoreyja Seagerja, ki je domov pripeljal Bettsa za vodstvo z 2:1. 

Los Angeles je vodstvo povišal v osmi menjavi, ko je Betts dosegel homerun za 3:1. Nato je stvari v svoje roke vzel metalec Julio Urias, ki je v deveti menjavi hitro izločil vse tri igralce Tampe in Dodgers so končno postali prvaki.

Za najkoristnejšega igralca Svetovne serije je bil izbran Corey Seager.

Za mesto Los Angeles je to že drugi razlog za slavje v zadnjih dveh tednih, saj so Lakers postali prvaki košarkarske lige NBA, Tampi Bayju pa v uteho ostaja Stanleyjev pokal, ki so ga osvojili hokejisti Tampa Bay Lightning.