Nore številke: Cohen kupil NY Mets za 2,4 milijarde $

Uncategorized 6. Nov 202021:44 > 22:01
Twitter

V petek je ameriški bogataš Steve Cohen uradno postal lastnik MLB franšize New York Mets. Nekdanjim lastnikom, korporaciji Sterling Equities, je izplačal vrtoglave 2,4 milijarde dolarjev, kar je največji znesek kadarkoli plačan za kakšno profesionalno športno franšizo.

Twitter

“To je pomemben dogodek v zgodovini te franšize. Rad bi se zahvalil vsem, ki so pomagali, da je do tega prišlo. Sezona 2021 bo vsak hip tukaj in čaka nas precej dela, česar se veselim. Gremo Mets!”, je po nakupu franšize dejal Steve Cohen.

Zakljček prodaje je bil po mesecih pogajanj le še formalnost. Cohen je že septembra podpisal dogovor o nakupu NY Mets, potem pa čakal na odobritev ostalih 29 lastnikov klubov in župana New Yorka Billa de Blasia, ki ju je dobil prejšnji teden.

64-letni Cohen, ki se ukvarja s hedge skladi, je že vse življenje navijač kluba in je bil do zdaj že lastnik 8 % delnic. Večinski delež je poskušal kupiti že lani, vendar so se pogajanja takrat ustavila. V zadnjih mesecih se je omenjalo, da naj bi Mets kupila pevka Jennifer Lopez in njen partner, nekdanji baseballist Alex Rodriguez, vendar do dogovora ni prišlo.

Cena 2,4 milijarde dolarjev je največji znesek, kar ga je kdo plačal za kakšno profesionalno športno franšizo v zgodovini.

Cohen je le nekaj ur po prevzemu že potegnil prve poteze. Klub tako zapuščajo glavni menedžer Brodie van Wagenen in vsi njegovi pomočniki. 

Franšiza New York Mets v MLB igra od leta 1962, do zdaj pa je osvojila dva naslova prvaka, v letih 1969 in 1986, nazadnje pa je v finalu igrala leta 2015.