Nadal po petih letih v polfinalu zaključnega turnirja

Clive Brunskill/Getty Images

Rafael Nadal je postal tretji polfinalist zaključnega turnirja v Londonu, potem ko je bil s 6:4, 4:6 in 6:2 v obračunu polnem preobratov boljši od branilca naslova Stefanosa Tsitsipasa.

Getty Images/Clive Brunskill

Rafael Nadal je z zmago postal drugi polfinalist skupine London 2020, saj se je pred njim med najboljše štiri že uvrstil Dominic Thiem, čeprav je skupinski del zaključil s porazom proti Andreju Rubljovu.

Španca v polfinalu čaka Daniil Medvedev, medtem ko se bo Thiem za drugo finalno vstopnico pomeril z boljšim iz obračuna Novak ĐokovićAlexander Zverev.

Nadal bo v polfinalu zaključnega turnirja, ki ga v karieri še ni osvojil, zaigral prvič po letu 2015. Kasneje je nastop dvakrat odpovedal zaradi poškodbe.

Rafa je prvi niz dobil po zaslugi brejka v deveti igri, ko mu je z dvojno napako pomagal tudi Tsitsipasa. Španec je v prvem nizu navduševal z začetnim udarcem, Grku pa oddal zgolj pet točk po servisu. Tsitsipas je do odločilne prednosti v drugem nizu in izenačenju na 1:1 prišel po dvojni napaki Nadala v deseti igri. V tretjem nizu je Nadal nasprotniku odvzel servis v prvi, tretji in sedmi igri, sam pa ga je izgubil samo v drugi, na koncu pa se je zmage in uvrstitve v polfinale veselil po dveh urah in štirih minutah igre.

Drugi četrtkov obračun v skupini London 2020 je dobil Rubljov, ki je bil od Thiema boljši s 6:2 in 7:5. V petek sledita še zadnja obračuna skupinskega dela v skupini Tokio 1970. Najprej bosta na igrišče stopila Novak Đoković in Alexander Zverev, nato pa še Medvedev in Diego Schwartzman. Oba obračuna, kakor tudi zaključek turnirja, spremljajte v živo na Sportklubu