Za zgodovino: Medvedev osvojil zaključni Masters!

Uncategorized 22. Nov 202018:40 > 21:57
REUTERS/Toby Melville

Daniil Medvedev je novi prvak zaključnega Mastersa! Rus je do naslova v Londonu prišel potem, ko je premagal Dominica Thiema s 4:6, 7:6 (2) in 6:4.

Daniil Medvedev je tako osvojil največjo lovoriko v karieri – skupno deveto in drugo v letošnji sezoni. 

Rus je postal prvi igralec, ki je osvojil lovoriko potem, ko je na zaključnem turnirju premagal prve tri nosilce – Novaka Đokovića, Rafaela Nadala in Dominica Thiema. Medvedev je v Londonu zmagal na vseh petih dvobojih in to potem, ko je na svojem debiju lani zabeležil tri poraze. 

To je bila 10. zaporedna zmaga trenutno četrtega teniškega igralca na ATP lestvici. Daniil je za zmago dobil 1.500 točk in ček za 1.564.000 dolarjev. 

Rus je v finalu do zmage prišel po še enem velikem preobratu. Thiem je prvi niz dobil po zaslugi breaka v peti igri in po nizu napak ruskega teniškega igralca.

Avstrijec je imel nekaj break priložnosti v drugem nizu, a jih ni izkoristil. Čeprav je v dodatni igri povedel z 2:0 pa se je tretji tenisač sveta ustavil. Rusu je uspelo nanizati sedem zaporednih točk in si tako izboriti tretji niz.

Tam je Medvedev igral bolj agresivno in odločno ter v peti igri prišel do ključnega breaka, ki mu je nato prinesel tudi zmago.

To je bil zadnji turnir, ki je bil odigran v Londonu. Naslednje leto bo zaključni Masters v Torinu.