Terzić: Dolg Zvezde znižan na 25 milijonov evrov

SK

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, ki se že dalj časa ukvarja s težkim finančnim stanjem, je povedal, da se je dolg kluba močno zmanjšal.

Na junijski skupščini bomo predstavili finančno poročilo. Res upam, da bomo do takrat končali razgovore z nekaterimi upniki in zmanjšali dolg na realnih 25 milijonov evrov. Potrebujemo še dobri dve leti, da bo Crvena zvezda znova prosta dolgov. Načrt je jasen in mi ga bomo izvedli. To je zagotovo,” je povedal generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Terzić se je dotaknil tudi bližnje preteklosti in opisal obdobje od kar je z ekipo začel delovati pri beograjskem velikanu: “Leta 2014, ko smo začeli z delom v klubu, je Crvena zvezda bila bolana. Dolgo smo razmišljali o možnih rešitvah, tudi o stečaju. Dolg je znašal kar 52 milijonov evrov, izgubili smo UEFA licenco, imeli smo 250 izvršb, 150 nerešenih sodniških sporov… Govoril sem že o tem in še enkrat lahko potrdim. Zvezda je danes zdrava. Teče tretje zaporedno leto, ki ga bomo končali s pozitivnim izkupičkom. To je po več zaporednih letih, ko je klub na sezono ustvarjal 5 milijonov evrov novega dolga, lep dosežek. Že drugo leto zapored smo UEFA licenco dobili v prvem krogu aprila, dobili pa smo tudi pohvale, ker smo končno uredili poslovanje.”

Kljub vsem pa se v javnosti še vedno pojavljajo informacije, da dolg niti približno ni zmanjšan. Terzić je te govorice označil za neresnične: “Berem razne komentarje, ki navajajo, da vodilni lažemo, da bo dolg ob našem odhodu znašal 70 milijonov evrov. Naj govorijo, meni to odgovarja. UEFA je lani oktobra k nam poslala posebno ekipo, ki je preiskala delovanje kluba. Pred 20 dnevi smo od njih dobili vse pohvale in uradno obvestilo, da je notranja preiskava končana. Nihče ni mogel verjeti, da smo klub v tako kratkem času postavili na zdrave temelje.