Najboljša igra "risov" na SP premalo za točko

Uncategorized 10. Maj 201722:48 > 23:07
Getty Images

Slovenski hokejisti so na svetovnem prvenstvu elitne divizije še četrtič izgubili, pa čeprav so se tokrat celo najbolj izkazali od vseh dosedanjih srečanj. "Risi" so v Parizu z 2:5 klonili proti Finski, a so še deset minut do konca držali izenačenje!

Risi so tekmo odprli z všečno igro in natančnimi podajami. Plošček jim ni odskakoval tako, kot v preteklih srečanjih in nagrada za trud je prišla v 15. minuti, ko so zatresli mrežo Harrija Saterija.

Finci so pred golom Gašperja Krošlja izgubili plošček, do njega se je po podaji Nika Pema dokopal Anže Kuralt in oddrsal v protinapad. Aleš Krajnc je zadrsal v sredino, pokrila sta ga  dva finska branilca, Kuralt pa je s strelom iz zapestja mimo vratarjeve lovilke zadel za 1:0, za izid prve tretjine. V prvi tretjini je Krošelj ubranil vseh 15 strelov.

Finci igre z igralcem več na začetku druge tretjine niso izkoristili, so pa v 25. minuti izid poravnali. Po dobljenem sodniškem metu pred slovenskimi vrati je bil z modre črte natančen Veli-Matti Savinainen. Kmalu zatem je moral Jeglič znova na kazensko klop, prednost igralca več na ledu pa so aktualni svetovni podprvaki izkoristili z golomMikke Ratanena.

Finci so v zadnjem delu srečanja pritiskali na gol Krošlja, ki je bil danes izbran za slovenskega moža tekme, a gola za povečanje prednosti niso dosegli – nasprotno! V 46. minuti, ko so imeli “risi” igralca več, je z igralcem več proti vratom sprožil Robert Sabolič, Rok Tičar pa je podstavil palico in plošček preusmeril v mrežo.

Izenačenje je trajalo le štiri minute, saj so Finci zadeli prekSebastiana Aha, ki je s strelom iz zapestja plošček neubranljivo pospravil pod prečko, le nekaj sekund kasneje pa je Slovencem vero v vsajc točko “ubil” Markus Hannikainen, ki je zadel za 4:2. Selektor Nik Zupančič je v zadnjih dveh minutah poskusil z igro brez vratarja, kar je 45 sekund pred koncem s petim golom za svetovne podprvake kaznoval Jere Sallinen.

Naslednja tekma slovensko reprezentanco čaka v petek ob 16.15 uri, ko bodo tekmeci Čehi.