ACH gradi ekipo za novo sezono

Matic Eržen/ACH Volley

ACH Volley že gradi ekipo za naslednjo sezono. V Ljubljani bosta poleg kapetana Andreja Flajsa in Dika Purića v naslednji sezoni igrala tudi Jani Kovačič in Jan Pokeršnik. Oba sta podaljšala sodelovanje z oranžnimi zmaji še za dve sezoni.

ACH Volley

Že ob koncu sezone je bilo jasno, da bo trener Zoran Kedačič tudi v prihodnji sezoni lahko računal na dolgoletnega kapetana Andreja Flajsa in blokerja Dika Purića, v zadnjih dneh pa sta svojo zvestobo klubu še za dve sezoni podaljšala libero Jani Kovačič in sprejemalec Jan Pokeršnik.

Kovačič, ki se trenutno s slovensko reprezentanco pripravlja na kvalifikacijski turnir za prvo uvrstitev na svetovno prvenstvo, je iz domačega Salonita odšel k SK Posojilnica AICH /DOB, po dveh letih je avstrijski klub zamenjal za mondeni Cannes, kjer je ostal le eno sezono. Sledila je vrnitev v Slovenijo in prihod med oranžne zmaje. Kanalec se je v prestolnici dobro znašel: “Prvo leto v klubu je bilo zame zelo lepo. Klub je bil do mene korekten, vemo tudi, da je ACH najboljši slovenski klub, tako da ni bila težka odločitev podaljšati pogodbo in nadaljevati kariero v Ljubljani. Tudi v prihodnji sezoni bomo imeli visoke cilje, saj bomo poskušali ponoviti letošnje uspehe in temu dodati še pokalno lovoriko,” je napovedal odbojkar državnih prvakov.

Svoje sodelovanje z oranžnimi zmaji je prav tako za dve sezoni podaljšal Pokeršnik. Sprejemalec, ki se tako kot Kovačič lahko pohvali s srebrom s preteklega evropskega prvenstva, se bo čez letošnje poletje bolj posvečal odbojki na mivki, kjer je v preteklosti skupaj z Nejcem Zemljakom nanizal kar nekaj uspehov. Letos ju bomo lahko spremljali tudi v Ljubljani na turnirju serije CEV Masters, konec poletja pa se bo Korošec vrnil na parket in se skupaj s soigralci začel pripravljati na novo sezono in nove izzive.