SP v hokeju na ledu: Med štiri še Kanada in Švedska

Uncategorized 18. Maj 201722:35 > 22:54
Twitter

V polfinalu, ki ga bo v soboto gostil Köln, se bodo pomerili tradicionalni tekmeci: Rusi in Kanadčani ter Finci in Švedi.

Tretjič zapored so me štiri najboljše na svetu prišli aktualni svetovni in olimpijski prvaki Kanadčani. V 18. minuti je Kanada izkoristila igralca več na ledu in utišala Lanxess Areno, potem ko je zadel Mark Scheifel.

Manj kot dve minuti pred koncem druge tretjine se je drugič zatresla domača mreža. Z modre črte je streljal Mike Matheson, pred vrati pa je bil pripravljen Jeff Skinner, ki je dobro reagiral in odbito ploščico spravil v mrežo. Upanje je Nemcem z zadetkom za znižanje šest minut pred koncem vlil Yannic Seidenberg, a je ostalo pri 2:1.

Švedska se je po treh letih suše spet prebila v polfinale. “Tri krone” so proti Švicarjem povedle po dobrih štirih minutah, ko je plošček čez golovo črto spravil Nicklas Bäckström. Švica, ki je na tem turnirju na kolena spravila svetovne prvake Kanadčane, točko pa iztržila tudi proti podprvakom Fincem, je izenačila v 13. minuti, ko je Gaetan Haas poslal ploščico med svojima nogama nazaj pred vrata. Nespretno je reagiral Oliver Ekman-Larsson, od katerega se je plošček odbil v mrežo.

V drugi tretjini so sicer Švicarji proti golu sicer sprožili več strelov, kot Švedi, a so severnjaki povedli prek Williama Nylanderja, 16 minut pred koncem pa se je Švedska prednost povišala – zadel je Alexander Edler.