Partizan bo naslov slavil na polnem JNA

Uncategorized 19. Maj 201716:38 > 16:42
FK Partizan

Partizanu je uspelo! Pritožba na kazen dveh domačih tekem brez navijačev, ki so jo prejeli zaradi dogodkov na tekmi z Vojvodino, je obrodila sadove. Komisija je kazen znižala in Partizanu omogočila, da najverjetnejši naslov proslavi pred polnimi tribunami.

FK Partizan

Partrizan je kazen prejel zaradi zloglasnega skandiranja navijačev na tekmi 32. kroga z Vojvodino. Disciplinska komisija je črno-bele takrat kaznovala z dvema tekmama brez navijačev. To bi pomenilo, da bi Partizan najverjetnejši naslov proslavil pred praznimi tribunami.

Beograjčani so se seveda pritožili, eno tekmo kazni pa oddelali v 35. krogu, ko je na praznem stadionu JNA padel Voždovac. Odgovorni v disciplinski komisiji so o pritožbi odločali danes in sklenili, da se kazen zmanjša na eno tekmo.

To je potrdil tudi predsednik komisije za obravnavanje pritožb Marjan Rnić, ki je odločitev pokomentiral: “Za znižanje kazni v primeru FK Partizana smo se odločili, ker smo se o podobnem primeru na tak način odločili že lani. Takrat se je zmanjšala kazen Crveni zvezdi, ki bi po prvotni kazni morala zadnjo tekmo odigrati pred praznim stadionom. Upamo, da podobnih izpadov s strani navijačev Partizana v prihodnje ne bo, tudi komisija pa v primeru ponovitve ne bo več popuščala.

Partizan, ki za novo zvezdico potrebujo le še točko, bo tako lahko naslov proslavil pred polnimi tribunami. 

Tekma med Mladostjo in Partizanom je na sporedu v nedeljo ob 15.00.