Pleško med oranžnimi zmaji še eno sezono

Uncategorized 1. Jun 201711:43 > 11:51
Sportida

Potem, ko sta sredi maja svoje sodelovanje z oranžnimi zmaji podaljšala Kovačič in Pokeršnik ter je ACH Volley Ljubljana predstavil še nekaj novih okrepitev, je svojo zvestobo klubu še za eno leto obljubil 41-letni Matija Pleško.

Izkušeni sprejemalec in nekdanji kapetan ekipe, ki je oranžni dres po vrnitvi iz tujine ter krajšem izletu v trenerske vode ponovno oblekel sredi sezone 2012/2013, ima v svoji dolgoletni karieri za sabo veliko število težkih tekem, na katerih si je nabral dragocene izkušnje, katere z veseljem prenaša na mlajše soigralce. Ne dvomimo, da bo tudi v prihodnji sezoni skupaj s kapetanom Flajsom pravi steber ekipe in bo na koncu sezone še oplemenitil svojo številno zbirko osvojenih lovorik. Čeprav je večino svoje kariere preživel na sprejemalskem mestu, gre za zelo raznovrstnega igralca, ki je v sezoni 2015/2016 dokazal, da se odlično znajde tudi na položaju libera.

Kljub ne več ravno rosnim letom nekdanji slovenski reprezentant še naprej z veseljem vztraja na odbojkarskih igriščih. “Za igranje na nivoju, kjer igra ACH Volley, je potrebno biti v najboljši psihofizični kondiciji. Na srečo moje telo ni sinhronizirano z mojo letnico rojstva, saj se počutim odlično, zato sem tudi sprejel ponudbo. Pred nami je nova sezona dokazovanja v domačih in tujih tekmovanjih in naj bo uspešna,” je ob podaljšanju sodelovanja povedal Pleško.