RG: Harrison in Venus do prvega naslova na Grand Slamih

Uncategorized 10. Jun 201720:30 > 20:31
Clive Brunskill Getty Images

Američan Ryan Harrison in Novozelandec Michael Venus sta nekoliko presenetljiva zmagovalca Roland Garrosa med moškimi dvojicami.

Fanta pred turnirjem niti približno nista veljala za favorita, saj sta tekmovanje začela kot nepostavljen par. Danes sta v finalu s 7:6, 6:7 in 6:3 ugnala mehiško-ameriško navezo Santiago Gonzalez / Donald Young.

Tako za enega, kot drugega je to prvi naslov na najmočnejših teniških turnirjih, Venus pa je Novi Zelandiji prinesel sploh prvo zmago na Slamih po letu 1979, ko je tedaj Judy Chaloner v konkurenci ženskih parov z Avstralko Diane Evers osvojila Melbourne.

Harrison in Venus sta moči prvič združila letos aprila in že na svojem drugem skupnem tekmovanju osvojila Estoril. Na poti do največje zmage v njuni skupni karieri sta morala v zadnjih dveh tednih premagati kar tri nosilce. 

Najprej sta bila v 2. krogu boljša od četrtopostavljenih Lukaša Kubota in Marcela Mela, potem sta se v četrtfinalu bolje znašla od sedmih nosilcev Marcela Granollersa in Ivana Dodiga, nato pa sta v polfinalu “padla” še 16. nosilca iz Kolumbije, Robert Farah in Juan Sebastian Cabal.

 V konkurenci mešanih parov sta se naslova veselila Kanadčanka Gabriela Dabrowski in Indijec Rohan Bopanna, ki sta bila v finalu boljša od Anne-Lene Grönefeld in Roberta Faraha.